Lisää turhautumista ja yleistä nurinaa Ihan vaan siksi, että älyllinen typeryys pistää niin sanoinkuvaamattomasti v*tuttamaan

SANANVAPAUS, LEPÄÄ RAUHASSA

Minulle vakuutellaan jatkuvasti, että Suomen sananvapaus elää ja voi hyvin. Tarkastellaanpa sitä vapautta.

Pointti: Sinulle on oikeus kirjoittaa netissä ihan mitä haluat ja miltä sinusta tuntuu.

Suomessa on sananvapaus: joten kirjoittamaasi rajoittaa ainoastaan lait kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kunnianloukkauspykälät ja muut tarpeen mukaan sovellettavat pykälät. Voit joutua vankilaan, muttet siksi että harjoitat sananvapauttasi, vaan siksi että sanot vääriä asioita.

Pointti: Sinulla on oikeus julkaista vaikkapa lehdessä tai lehden blogeissa mitä haluat.

Suomessa on sananvapaus: joten kirjoittamistasi rajoittaa ainoastaan julkaisunvapaus, joka varmistaa ettei ihan kaikkea saa sanoa. Voit joutua sensuroiduksi, muttet siksi että harjoitat sananvapauttasi, vaan siksi että sanot vääriä asioita.

Pointti: Sinulla on oikeus osoittaa mieltäsi mistä haluat ja miten haluat.

Suomessa on sananvapaus: joten mielenosoituksesi voidaan osoittaa järjestettäväksi keskellä UKK:n kansallispuistoa, jolloin se ei häiritse ketään. Voit joutua tukahdetuksi, muttet siksi että harjoitat sanan-, järjestäytymisen- ja kokoontumisenvapauttasi, vaan siksi että yleinen järjestys turvaantuu.

Pointti: Sinulla on oikeus sanoa aivan mitä tahansa ilman pelkoa rangaistuksesta.

Suomessa on sananvapaus: joten saat sanoa mitä haluat, mutta joudut siitä kärsimään myös rangaistuksen. Voit joutua vankilaan, muttet siksi että harjoitat sananvapauttasi, vaan siksi että joku voi loukkaantua.

Eli Suomessa on sananvapaus. Siinä missä muut ymmärtävät sen oikeutena sanoa ja ajatella aivan mitä hyvänsä, niin meillä Suomessa se vain tarkoittaa vähän eri asiaa. Meillä se tarkoittaa oikeutta vapaasti ilmaista olevansa samaa mieltä hallituksen ja eduskunnan kanssa.

Minua tämä kuvottaa.

Silläkin uhalla että desantit minua alkavat taas pommittaa mielipiteillään täydellisestä, rajoitetusta maailmasta, kirjoitan uudelleen:

Sananvapaus on kuollut.

Teidän,

Jack Andolini

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Papukaijamerkki sille, joka osoittaa eron Suomen sananvapaudessa ja esimerkiksi Neuvostoliiton vastaavassa.

tapiottt (nimimerkki)

Kyllä niin kauan saa kirjoitella kun ei kerro totuutta mamuista, sosiaalipummeista, sekoilevasta maahanmuutosta, huijari politikoista,Thorsista, demlasta jne.

Kunhan vain muistaa myötäillä kommonistivihreiden hörinoitä, Kataisen 1,8 miljoonan uussuomalaisen sosiaalipummin maahanmuuttoa jne.

Eli on meillä sananvapaus teoriassa mutta seuraavat vaalit sitten näyttää kuka on kuka, kansa vaiko nykyinen eduskunta ja siellä istuvat huijarit.

JA: Niinpä. Tällaista "sananvapautta" minä en ainakaan arvosta pätkääkään. Sehän on tavallaan kuin vapaus olla samaa mieltä.

Pekka Manner

Suomessa on sananvapaus, ongelma on siinä että valtamedia ei sitä uskalla käyttää vaan on rähmällään hallituksen tai EU:n edessä, ja tekevät ns "neuvostoliittolaista" journalismia. Sitten maakuntamedia on taas kepun palveluksessa ja osa mediaa on taas taas isojen omistajiensa asialla kuten Alma-Media ja Maikkari.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#4 Ei sitä uskalla käyttää kukaan muukaan - vankeustuomion pelossa. Itsesensuuri toimii.

Tosin olet oikeassa siinä, että se juontaa todennäköisesti juurensa tuosta NL:ään rähmällään olosta. Maailma kuitenkin muutuu, ja niin olisi syytä Suomenkin.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

En jaksa puhua enää markosta enkä sananvapaudesta. Paitsi vielä tämä: sananvapaus Suomessa voi hyvin; ei ole mitään aihetta sellaiseen draamaan, kuin mitä andolinit, söyringit ja muut tahtoo siitä tehdä. Näin on, piste.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#6 Olet yksinkertaisesti väärässä. Ei siinä sen kummempaa.

Siili (nimimerkki)

Minusta on omituista, että esittämällä näkemyksiä (maailmalla suositusta) taikauskosta voidaan tuomita Suomessa sakkoihin. Ei se minusta ole merkki sananvapaudesta.

Minni (nimimerkki)

#4 Olen samaa mieltä Pekka Mannerin kanssa.

Sananvapauden käyttämättä jättäminen on pelkuruutta. Suomalainen media ja poliitikot toimivat "ihmisoikeuksien" nimissä sananvapautta vastaan. (Asiasta hyvä blogikirjoitus myös Hankamäeltä). Tiedämme, että tilanne ihmismassojen vyöryessä tänne vaatimaan "oikeuksiaan" on käynyt kestämättömäksi, silti virallinen propaganda puhuu rikkaudesta. Itsepetos, sokeus ja itsesensuuri uhkaavat viedä arvon sananvapaudelta.

Per Nyholm kirjoitti Jyllands Postenissa (21.1.2010) taiteilijoiden itsesensuurista islamin aiheita vältellessään pilapiirrosjupakan jälkeen, että sananvapaus ei ole vaarassa, vaan pelkuruus on vallannut sen. Se, että Kurt Westergaardia uhataan hengenmenolla, ei ole uhka sananvapautta vastaan, vaan se on uhka Westergaardia vastaan. Sananvapaudella on arvonsa, jos sillä ei olisi hintaa, ei se olisi minkään arvoista. Jos Westergaard lakkaa piirtämästä on se ymmärettävää, muiden ei tulisi tehdä niin. Piirtää ja kirjoittaa voi mitä tahansa, vastuu vain on kannettava.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Jarkko. Minä näkisin asioiden olevan VIELÄ sen verran hyvin, että ketään ei laiteta seinää vasten vääristä mielipiteistä.

Visitor (nimimerkki)

Kepulaiset kyllä ovat saaneet osoittaa mieltään melko rauhassa Helsingissä, kuten muistetaan, taisivat silloin kai olla oikealla asiallakin ;-)

"Parintuhannen viljelijän joukko osoitti näyttävästi mieltään EU-lähetystön edustalla Helsingin Pohjois-Espalla. Kättä pidempänä oli tartuttu mm. halkoihin.

EU-lippu kiskottiin salosta ja tonnilasteittain lunta kaadettiin Espalle. EU-lähettiläs Eric Hayes katseli menoa hymyssäsuin ikkunasta.

- Olen asunut vuosia Brysselissä ja nähnyt mielenosoituksia ennenkin. Täytyy sanoa, että tämä oli niihin verrattuna rauhallinen ja ihmiset käyttäytyivät hyvin, hän totesi.

Mielenilmaisuja on toki nähty myös yksilötasolla.

Esimerkkimme on vuodelta 1996, jolloin etelähämäläinen mies kävi yhden miehen kampajaansa omakustanteisten julisteiden voimin.

Helsingin EU-huippukokous vuonna 1999 kuumensi jälleen viljelijöiden tunteita. Heinäpaalit roihusivat ja aidat kaatuivat kokouspaikan edustalla Itä-Pasilassa.

Meno yltyi niin rajuksi, että poliisi teki manifestista kaksi rikosilmoitusta."

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=4&t=820&a=7301

Jouni Snellman (nimimerkki)

Minni 12# - kyllä, vastuu on kannettava. Työnantajasiko pelossa käytät nimimerkkiä?

Galbraith (nimimerkki)

Ehkä siksi meillä ei ole sananvapautta, koska yllättävän monet ihmiset ovat sitä mieltä, että on olemassa "väärää" ja "oikeaa Tm" sananvapautta.

Näin on todettu juurikin tuossa Hankamäen viimeisessä kirjoituksessa viereisessä blogissa kommentoijien taholta.

Siis todellakin, oikeaa ja väärää.... ja minun sananvapauteni on sitä väärää, koska sanon vääriä asioita ja eräiden toisten on sitä oikeaa, koska he ovat samaa mieltä....

Visitor (nimimerkki)

#14. Vielä viljelijöiden jne. mielenosoitusta, mitenhän nykyisin sanottaisiin tuollaisesta riekkumisesta, jota MTK:kin häpesi ja pahoitteli...

"Osa viljelijöistä ei pysynyt heille rajatulla alueella, vaan kaatoi aitoja ja ajautui lopulta yhteenottoon poliisin kanssa. Tätä ennen viljelijät muun muassa kantoivat teurastettujen eläinten päitä ja ruhoja pitkin kaupunkia sekä hirttivät ministeri Kalevi Hemilää esittävän nuken. "

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/...

Simo Mäkelä (nimimerkki)

#14

Maanviljelijöiden mielenosoitus vuosia sitten Helsingissä oli esimerkillinen. Jopa Hesarin toimittajat kauhistelivat. Eikä itketty siellä eduskunnan liepeillä sananvapauden puutteesta. Se otettiin väkisin haltuun. Se oli meininkiä.

N. N. in short (nimimerkki)

#18. "Maanviljelijöiden mielenosoitus vuosia sitten Helsingissä oli esimerkillinen."
melkoinen viharyhmä siellä olikin koolla...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sain niin hyvän kommentin että haluan sen jakaa kanssanne. Alla oleva lisäys Marko Sihvosen tilanteesta on omani.

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19 | Muokkaa
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:

—–
Kuvailen nyt esimerkinomaisesti, kuinka useimmiten tavalliset työtätekevät (duunari, toimihenkilö, pomo , virkamies tms) ihmiset edistävät suurpääoman omaavan kapitalismin etua, omaa hyvinvointiaan heikentäen.

Lähtötilanteessa kaikki Suomen vesilaitokset ovat paikallisten kuntien omistuksessa. Veden ja jäteveden puhdistus sekä jakelu tuotetaan omakustannushintaan. Jos voittoa syntyy, ne tulevat verotuloina yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen, vaikkakin pitkässä juoksussa pyritään siihen, että vesi- ja jätevesimaksuilla katetaan kustannukset ja investoinnit, mutta ei tuoteta voittoa. Veden hinta pysyy kurissa, samoin jätevesimaksujen. Kaikki toiminnassa liikkuva raha ”pyörii” kotimaassa, jopa vielä omalla paikkakunnalla, hyödyttäen sitä ja sen elämää.

Sitten kapitalismin ääripään ideologian innoittamana poliitikot aina vasemmistoa myöden saadaan sumutetuksi ajatukseen, ettei tuo toiminta kuulu kunnan toimialaan ja vakuutetaan, että yksityinen firma hoitaisi tuota toimintaa tehokkaammin ja kuluttajille edullisemmin. Vesilaitoksia aletaan myydä yksityisille yrittäjille. Aluksi homma näyttää pelaavan lähes entiseen malliin, vesimaksut saattavat jopa hiukan halventua. Aikaa myöden kuitenkin toimitusvarmuus ja veden laatu heikkenevät, koska omistaja ei välitä investoida eikä panostaa kunnossapitoon tarpeeksi voittojensa maksimoimiseksi. Lisäksi hän samasta syystä ryhtyy hilaamaan hintoja ylöspäin, alalla kun ei paljon ole kilpailua, kukapa ryhtyisi rakentamaan kilpailevaa vesi- ja viemäriverkkoa

Kun yrittäjä on kupannut vesilaitostoiminnasta tarpeeksi rahaa ja kun suuret korjausinvestoinnit ovat laukeamassa käsiin, hän päättää ryhtyä elämään säästöillään ja sijoittaa ne muualle. Ränsistyneen vesilaitoksen hän myy vielä silti melkoisen hyvällä hinnalla kansainväliselle veden myyntiin, puhdistukseen ja jäteveden käsittelyyn erikoistuneelle kansainväliselle suuryritykselle, jonka bisnes ovat juuri vesilaitokset. Yrittäjä saa suomalaisesta laitoksesta huonossakin kunnossa hyvän hinnan, koska kansainvälinen toimija tietää Suomen hyvät vesivarannot ja yhä pahenevan vesipulan maailmalla. Tämä toimija ajaa maailmalle vesipörssiä, jossa hinnoiteltaisiin veden hinta, koska pörssissä ostaminen ja myyminen tapahtuu myös tulevaisuudella spekuloiden ja hinta irtoaa toiminnan realikustannuksista. Yrittäjä saa kansainväliseltä toimijalta siis melkoisen lisäpotin eläkepäivikseen, mutta toki kansainvälisen sijoittajan tarkoitus on saada ”investointinsa” takaisin voittojen kera.

Tämä sijoittaja toki kunnostaa vesilaitokset jälleen, mutta sen jälkeen on hintakin paljon korkeampi. Suomen maaperästä pumpattavasta aineesta joutuvat kuluttajat maksamaan huiman korkeaa hintaa. Vaihtoehtojakaan ei ole, koska vesiverkon alueella olevien talouksien on oltava liittyneenä lain mukaan vesi- ja viemäriverkkoon. Sen verran jää peruja kunnallisista laitoksista. Vettä ei ole pakko käyttää, mutta ”siirtomaksut” verkon ylläpitämiseksi kattavat jo puolet laskusta, tosiasiassa yksinään jo enemmän kuin omakustannuperiaatteella tuotettu kunnan vesi aikanaan kaikkinensa.

Tässä vaiheessa veden kokonaishinta on jo moninkertaiseen alkuperäiseen tuotantokustannuksiin perustuvaan verrattuna ja kansalaisella ei ole juuri vaihtoehtoja kuin maksaa. Myös kaupoissa myytävä vesi tulee samojen sijoittajien omistamien yritysten kautta. Veden hinta on moninkertainen tuotantokustannuksiin nähden ja vain murto-osa siitä saatavasta rahasta jää kotimaan ja alueen hyödyksi, lähinnä tuo tuotantokustannusten osuus, joka muodostuu paikallisten ihmisten toiminnasta ja työstä. 50-80% veden hinnasta menee tästä ikuisuuteen ulkomaisille sijoittajille muualle. Maksamme siis ulkomaille siitä, että pumppaamme ja puhdistamme itse omat vetemme ja jätevetemme, sekä ylläpidämme siinä tarvittavia laitoksia kunnossa.

Tuollaisen järjestelyn puolustaminen on täydellistä idiotismia, samoin kuin se, että asiat päästetään sille mallille.
—-

(http://keskustelu.suomi24.fi/node/2910748)

_________________

Marko Sihvonen päästettiin aamulla poliisin ”huostaanotosta”.
Kadulla ilmestyi paikalle henkilö joka sanoi olevansa poliisi (nimeltään Aaltonen) ja alkoi töniä Marko Sihvosta kysellen - Meneekö paskat housuun, hä? ja ilmoittaen aikovansa järjestää Marko Sihvosen mielisairaalaan.

Jos tämä on asiallista käytöstä viranomaiselta Markoa marttyyriksi ja huomiohakuiseksi tituleeranneiden mielestä, niin mitähän mieltä ollaan sitten kun omalle kohdalle sattuu tällainen ”Aaltonen”?

Gagarin (nimimerkki)

Lähetäpä se papukaijamerkki minulle!
Neuvostoliitossa ei saanut omistaa edes kirjoituskonetta ilman viranomaisten lupaa. Suomessa voit kirjoittaa nettiin kuinka kritisoivia blogeja tahansa.

JA: Sai tai ei, mitä tahansa sai sielläkin kirjoittaa. Siitä vain saattoi joutua vastuuseen. Niinkuin Suomessakin.

Neitix (nimimerkki)

#20 Aaltosella ei taida olla lapsia. "Aaltonen on kaikkien poliisien äiti."

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Gagarin? Ai saa vai? Uudessa suomessakin?
Anna minun nauraa. Gagarinilta tulee otta kone pois, niin tajuaa missä mennään.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Minni 12# - vai suojeletko läheisiäsi?

repe (nimimerkki)

23 Joo ei ainakaan Vuodatus-nettiin. Ilmeisesti ei yhteenkään suomalaiseen mediaan, vaan vain blogspottiin.

"Jarkko. Minä näkisin asioiden olevan VIELÄ sen verran hyvin, että ketään ei laiteta seinää vasten vääristä mielipiteistä. "

EU:n alueella valmistellaan lakeja, joiden perusteella toisinajattelijat voidaan kadotaa salaisilla pidätyksillä ja oikeudenkäynneillä. Saksassa vaaditaan jo esim. holokaustin kieltäjien kiduttamista ja Israelissa kaikkien holokaustin kieltäjien tuomista maahan tuomiolle. EU sallii kuolemantuomionja poliisin tappaa ilman oikeudenkäyntiä tuosta noin harkinnan mukaan.

Jouni Snellman (nimimerkki)

21# Neuvostoliitossa luvanvaraisuus koski luonnollisesti myös kopiokoneita.

Jouni Snellman (nimimerkki)

1# Neuvostoliiton toisinajattelijoista ainakin Vladimir Bukovski ja Konstantin Päts suljettiin mielisairaalaan. Saiko muuten kukaan papukaijamerkkiä?

Toimituksen poiminnat