Lisää turhautumista ja yleistä nurinaa Ihan vaan siksi, että älyllinen typeryys pistää niin sanoinkuvaamattomasti v*tuttamaan

SELKÄRANKAA? EI

Huoh...

Vanhanen: Lakko-oikeuden rajoittamista harkittava

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vanhanen+Lakko-oikeuden+rajoittami...

---

Vaikka "polvien" vuoksi joutuikin eroamaan, ei Matti ole vielä kasvattanut itselleen selkärankaa. Sama munaton ja kyvytön politiikka jatkuu jatkumistaan.

Toisaalta tämä kyllä sopii loistavasti Matin jo entuudestaan sulkia täynnä olevaan hattuun. Sieltähän löytyy muunmuuassa:

  • Jotta vaalilupauksia ei tarvitse pitää kielletään laillinen irtisanoutuminen, raiskataan perustuslaki ja kirjoitetaan pakkotyölaki.
  • Mitään ei voida tehdä Kemijärven tehtaalle. Markkinatalous on tällaista.

Se on hienoa, että kun haetaan yhteiskuntavastuuta, sitä haetaan aina yksinomaan työntekijöistä. Työnantajaa sama yhteiskuntavastuu ei ole ikinä velvoittanut. Ei myöskään Il Jong Matin toisella nelivuotiskaudella.

Teidän,

Jack Andolini

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Joudun valitettavasti poistumaan muutamaksi tunniksi, mutta kuten aina: sana on vapaa.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Maailman Matti vauhdissa! Muistkaa Kiinan Malli Matin lausunto:

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan länsimaat voisivat ottaa oppia Kiinasta, jossa on tiukka keskushallinto ja jossa asiat tapahtuvat nopeasti, kun kommunistipuolue niin päättää.

http://www.hs.fi/artikkeli/Vanhanen+L%C3%A4nsimaat...

JA: Matin ihailu vahvoihin johtajiin on tullut vuosien saatossa valitettavan selväksi. Kohtahan meillä on oma pikku Fuhrer jonka keskeneräisistä (tai valmiista) päätöksistä ei tarvitse keskustella hänen hiihdellessään Rukan lumilla.

Matti Pulli

"Sama munaton ja kyvytön politiikka jatkuu jatkumistaan."

Olen erittäin samaa mieltä.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Vanhalainen saa sanattomaksi Kokomustankin.
Hänellä on onnea, mutta ei mitään sen lisäksi.
Ei kahta puhetta.

Tämä on nyt tässä.

Wapaa tyhjäntoimittaja, Harmaasusi™

JA: Todellinen tyhjäntoimittaja tuo Matti, totisesti!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tärkeintä on huomata, etteivät irtisanottavat ahtaajat saaneet juuri mitään. Räty luopui melko helposti "yleisen edun nimissä". Nyt sitten siunatuksi lopuksi "ammattilehtimiehet", joita on ilmeisesti liikaa niin kuin Yleisradion henkilökuntaakin Eero Lehden mukaan, kirjoittelevat Rädystä tyypillisen hemanuslaiseen viestintään kuuluvan törkykirjoittelun, miten epäsosiaalinen jätkä Rauta-Räty tosiasissa on.

Suomessa joukkotiedotusvälineistö on niin kaavamainen, että luulisi, että sitä ohjataan yhdestä komentokeskuksesta.

JA: Media on niin rähmällään Erkon suuntaan ettei tajua pyllistävänsä persaus pitkänä suoraan kansan syviä rivejä kohti.

Jeppe (nimimerkki)

Perustuslaki vaatii myös että valtion on taattava sairaiden ihmisten hoito.

Voihan sitä aina niin ajatella että palkkavaatimus lakolla terästettynä nauttii suurempaa oikeutta perustuslain puolelta kuin sairaan henkilön hoito.

JA: Mietitäänpä vielä kerran TEHY-kriisin ydintä. Siinähän sairaanhoitajat ilmoittivat, etteivät enää tee entisillä eduilla töitä ja irtisanoituivat joukolla saadakseen neuvotteluihin pelivaraa. Sorvattiin orjatyölaki juuri tuon "sairaan henkilön hoidon" verukkeella ja lakko vesitettiin. Tuhannen taalan kysymys: luuletko, että hoitajat jäivät niihin hommiin tilanteen rauettua? Luuletko, ettei terveydenhoito ole kaikessa hiljaisuudessa luisunut tismalleen siihen samaan tilaan mitä lakolla yritettiin välttää? Ei kai kukaan itseään kunnioittava ihminen kouluttaudu alipalkattuun, ylityöllistettyyn ammattiin johon sinut voidaan orjamaisesti valtiovallan toimesta käskeä aivan koska tahansa?

Miksiköhän meille tulee hoitajia Thaimaasta? Miksiköhän meillä on hoitojonoja? Kiitä Matin ja Kataisen joustavaa selkärankaa.

#2

No, voidaan aina ihannoida sitä systeemiä että vatvotaan pari vuotta asioita sinne sun tänne ja viime kädessä ei edes tiedetä mitä on päätetty tai tietoa koska päättetään.

JA: Ja parempi systeemi on sitten se, että yksi ihminen päättää kysymättä muilta? Erikoinen näkökanta.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Ei ole kyllä "munattomuutta" ehdottaa lakko-oikeuden rajoittamista. Päin vastoin, kun on tiedossa, mikä itku ja poru siitä nousee. Ja Andolini on ensimmäinen itkijä..eikä yllätä.

JA: Tarkemmin ajateltuna se on kyllä fasismia, mutta en halunnut pelata natsikorttia heti kättelyssä... ;-) Enkä muuten yhtään yllättynyt että Simo Mäkelä, Kankaanpää on taas eri mieltä. Ehkä se johtuu siitä, että me haemme hieman erilaisia valtiomuotoja. Toisen mallissa on oikeuksia, toisen mallissa vain velvollisuuksia. ;-)

Ja sairaanhoitajilla + muilla vastuunalaisilla lakko-oikeutta käytännössä ei ole. Kyllä sitä voi laajentaa muillekin ns. "avainaloille".

JA: Ja nyt laajentaisit sen ahtaajiin, duunareihin, tehdasmiehiin, toimihenkilöihin... aivan kaikkeen? Veisit työntekijöiltä heidän ainoan neuvotteluvalttinsa ja pakottaisit "paikalliseen sopimiseen" eli siihen että työnantaja sanelee ehdot, ota tai jätä. Oletko tällä hetkellä työelämässä? Miten uskoisit yleiselle palkkatasolle käyvän ilman lakko-oikeutta ja ammattiliittoja?

Käyttäjän hannurainesto kuva
Hannu Rainesto

Porvari on törkeä ilmestys, Vanhanen erityisen törkeä oikea lehmä! Lakko oikeutta ei tietysti saa poistaa, vaikka itse kannatankin sen poistamista, mutta minä kannatankin suora kansannousua ja se saadaan aikaiseksi juuri lakko-oikeuden poistamisella!

Huomasitte varmaan tuon EK:n valheen sadan miljoonan päivä tappioista, joka olikin vain 10 miljoonaa. Kymmenkertainen valhe, jolla valjastettiin tyhmä porvari jälleen suitsiin.

JA: Olen Berijan kanssa eri mieltä siinä, että suoraa kansannousua ei täällä saada aikaiseksi vaikka tapahtuisi mitä. Pahoin pelkään, että suomalaiset ovat liian herrapelkoinen, alistettu ja munaton kansa. Meillä on liikaa mattivanhasia kansan syvissä riveissä jotta kansa kollektiivisesti tajuaisi kuinka raskaalla kädellä heitä kustaan silmään joka ikinen päivä. 

Peter (nimimerkki)

"Kiinan Malli" Vanhanen ei enää ikinä pääse uudesta liikanimestään.

JA: Matti Tse-Dong? :-)

Galbraith (nimimerkki)

#5: "Suomessa joukkotiedotusvälineistö on niin kaavamainen, että luulisi, että sitä ohjataan yhdestä komentokeskuksesta. "

Eikö sitä sitten ohjatakkaan? miten ne saavat muuten koordinoitua tämän viikkoisen rasistijahdin niin hyvin, jos sitä komentokeskusta ei olekaan?

Kaikki tiedotusvälineet ovat karjuneet koko viikon hillittömän maahanmuuton ihanuutta ja Suomen aivan täyttä moraalista velvollisuutta olla koko maailman sosiaalitoimistona, ja moisen vastustamisen ja epäilyn olevan mitä mustinta pahuutta ja rasismia, että eihän moinen onnistunut Neuvostoliitossa tai Natsi-Saksassakaan ilman Tiedotusministeriön ja Tsekan/SD:n ansiokasta apua. Miten se muka täällä onnistuisi ilman minkäänlaista koordinointia, jokuhan saattaisi tuoda julki omia ajatuksiaan?

(no, Nalle ei ole ollut poliittisesti korrekti ennenkään ja inhottavan taloudellisesti riippumatonkin)

Sinun täytyy olla väärässä, kyllä se sama komentokeskus on restauroitu ja modernisoitu ja ihan täysin toimiva, josta meitä ohjattiin oikeaan ajatteluun jo Kekkosen aikana. Eikös se sinne Sanoma Oy:n lasitalon alakertaan ole siirretty vanhan toimitalon kellarista?

toinen euromies (nimimerkki)

Helsingin Sanomat: "Pääministerin mukaan mahdollisia rajoituksia voidaan käsitellä kolmikantaisesti meneillään olevassa talouspaketin valmistelussa."

Helsingin Sanomat: "Elinkeinoelämän Keskusliiton mielestä yhteiskunta on käytännössä aseeton AKT:n lakon tapaisten työtaistelujen edessä. Siksi pitäisikin käynnistää vakava pelisääntökeskustelu työrauha- ja sovittelujärjestelmän tehostamisesta."

Suomen perustuslain 19 artiklan 3 kohta: "Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu."

JA: Ja Suomen nykyinen hallitus raunioitti tuon terveydenhuollon viemällä lakolta voiman ja koko ammattikunnalta kaiken houkuttelevuuden.

Otto Wille Kuusinen johtama "Suomen kansanvaltaisen tasavallan kansanhallitus" yritti lietsoa suoraa kansannousua 30.11.1939. SDP ja SAK antoivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan Suomen työläiset taistelevat ase kädessä vihollista vastaan. Suomen työläiset tähtäsivät entistä tarkemmin ryssiä ja suomalaisia punaupseereita silmien väliin.

Risto (nimimerkki)

Heh heh Matti vanhasella on aika huono käsitys Kiinalaisista. Siellä valitettavasti vaaditaan erittäin pitkää pinnaa ja aikaa, että hommat etenevät.
Ja jos et ole maksanut niin sanottua paikallista hallinto rahaa, niin asiat luistavat vielä hitaammin. Jotkut kutusuvat tuota virkamiesten voitelurahaksi ja jotkut paikallisveroksi. Kiinalaiset rakastavat Leimoja.

Mitä tulee yhteiskunta vastuuseen, niin kyllä EK on sieltä heikoimmasta päästä.
Heillä ei tunnu olevan muuta vastuuta, kuin siirtää teollisuus Ulos ja jos he tarvitsevat työvoimaa, niin he tuottavat sen.

Kyllä teitä on narutettu ja pahasti. Mutta näihän se menee. Harva on valveilla jamitä ympärillä tapahtuu. Moni sortuu kyttäämään vain omaan napaansa ja vaatii sitten muita tilille jos oma peppu on vaarassa.

Suomea hallitsee Pullamössö, kakaralauma, jolla ei ole asenteita, muuhun kuin ihannoimaan huttuja ja luksusta. Ja mitä hienoimmat kledjut päällä ja huulet hyvin, niin se on sitä elämää.

JA: Aivan. Komppaan sinua.

ylern optimisti (nimimerkki)

Matti Vanhanen ja Ben Zyskowisk ovat ilmaisseet nyt omalla tavallaan sekä henkilökohtaiset että puolueidensa näkemykset ja tavoitteet. Matin mielestä maatamme vahingoittavia lakkoja tulee estää ja Benin mielestä samoin. Ben haluaa säädettävän kassakaappilait asiaa varten.

Niinpä niin. Eivätpä ole nämä politiikot ajatelleet loppuun saakka tai sitten ovat. Jos niin on, täytyy todeta Kepun ja Kokoomuksen kääntyneen länsimaisesta demokratiasta diktatuurin puolelle. Muutos on todella vakava. Jos poikien suuntaan mennään ei vastapuolikaan jää tumput suorina seisomaan. Hyvästi siis pohjoismainen demokratia. Hyvästi siis pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jota Kokoomus on jo nakertanut hurjan paljon niin, että Suomi ei enää ole hyvinvointimaa. Hyvästi Suomi yhteisöllisyyttä kokevana maana ja kansana.

Vanhasen ja Zyssen tulevaisuudessa asioista ei sovita, vaan ne ratkaistaan ainoastaan ja vain voimalla. Hallitsevalla eliitillä (Vanhanen ja Zysse) on käytössä poliisi ja armeija. Vastapuolella ei ole muuta kuin joukkovoima. Tätäkö he haluavat? Kokemukset ovat menneisyydessä hirveät?

JA: Vastaus on nähdäkseni kyllä. Valitettavasti.

Toimituksen poiminnat