Lisää turhautumista ja yleistä nurinaa Ihan vaan siksi, että älyllinen typeryys pistää niin sanoinkuvaamattomasti v*tuttamaan

Siikalan nettihäirikön tunnustukset

Jälleen kerran Orimattilan suuri mies on vetänyt herneen nenään.

http://siikala.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/31/netin-suurin-uhka-on-netti...

Blogissaan Siikala tekee monia asiavirheitä, mikä on toki merkillistä kun ottaa huomioon sen millaisena netin asiantuntijana Pekka itseään pitää. Kommentissa kaksikymmentä kyseenalaistan muutaman näistä asiavirheistä (olen lainannut tämän kommentin blogini kommentiksi 1). Näihin kysymyksiin Siikala ei vastaa, vaikka ne murtavat hänen bloginsa olennaisimman asian. Kun tivasin vastausta kysymykseen seuraavissa kommenteissa, Siikala suuttui lopulta, leimasi minut taas häiriköksi ja sulki bloginsa kommentoinnin. :-D

Eli kun Siikala jälleen vuodattaa krokotiilinkyyneleitä blogissaan: http://siikala.blogit.uusisuomi.fi/2010/09/01/hairikot-voittivat-mina-ha... lienee kaikille parempi tutustua jälleen kerran asian taustoihin.

Noh, häirikkö tai ei (asiasta voi toki olla kukin tahollaan montaa mieltä), mutta yksi asia on selvä. Siikala ei (taaskaan) salli vastaväitteitä toiseksijäämisen pelossa, täällä sana on sen sijaan ikuisesti vapaa.

Teidän,

Jack Andolini

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#0 Ei herran jumala. Tästä nyt näkee miten huonoilla tiedoilla Pekka tuulimyllyjä vastaan taistelee:

”Tästä yhä kankeammaksi käyvästä ja yhä hereämmin kaatuvasta kokonaisuudesta sitten uskotaan muodostuvan printtilehden täydellisesti korvaava systeemi. ”

Internet ei koskaan voi kaatua - paitsi siinä tapauksessa että elämme jo muutenkin niin apokalyptisessä tilanteessa että sähköt katoavat kaikkialta maailmasta ja jokainen serveri yksitellen tuhotaan. Yksittäinen palvelu voi toki kaatua, mutta US ei ole Internet, Google ei ole Internet, Facebook ei ole Internet. Internet ei tule kaatumaan ennen kuin siinä vaiheessa kun sillä ei ole enää mitään väliä (esimerkiksi täysimittainen ydinsota).

”Internet on erittäin haavoittuva järjestelmä.”

Yksinkertaisesti täysin väärä mielipide. DARPAnet suunniteltiin aikoinaan nimenomaan robustiksi järjestelmäksi, jota ei kyetä sammuttamaan vaikka x määrä eri nodeja pimennettäisiinkin. Internet on itsestään virheen kiertävä järjestelmä, eli kuvaamasi ristiinlinkittäminen ja backupaaminen johtaa siihen, että jos sensuuri tai tekninen vika katkaisee yhden linkkihaaran, se replikoidaan ja liikenne ohjautuu pian uuteen nodeen. Tästä on lukuisia esimerkkejä Internetin sensuuriyrityksistä - yllättäen se kadotettu tieto löytyy aina jostakin. Myös Siikalan tapauksessa vaikka se noloa olisikin.

”Toisella tavalla sen merkitys vähenee sinne tungetun roskan vuoksi. Vuosi vuodelta tiedon löytäminen netistä käy yhä vaikeammaksi, koska tajuttoman huonot hakukoneet ovat vain koneita.”

Se, ettet osaa Googlea käyttää ei liene minun tai muidenkaan netinkäyttäjien ongelma. Se, että et osaa olla nettikriittinen, ei liene minun tai muidenkaan netinkäyttäjien ongelma. Minä olen löytänyt haluamani tiedon aina kun olen sitä tarvinnut.

”Meillä on yhä tehokkaammat ja nopeammat koneet, tehokkaamat laajakaistat, ja yhä hitaammat ja epävarmemmat yhteydet, koska isot palvelimet eivät enää niele kaikkea informaatiota.”

Tämän vuoksi ei ole olemassa mitään ”mother-mainframea” eli Internet ei ole missään aavikolla suuressa konesalissa kuorma-auton kokoisen reitittimen takana. Internet on miljoonissa eri konesaleissa ympäri maailmaa. Jos kapa loppuu kesken, rakennetaan uusia tai tehokkaampia konesaleja. Kapasitteetti esim. tallennusvälineissä on arviolta satakertaistunut (20GB-2TB) viimeisen vuosikymmenen aikana ja ei ole mitään syytä miksei sama tahti voisi jatkua tulevaisuudessakin. Näin ollen internetin käytössä oleva tila satakertaistunee vuoteen 2020 mennessä jo nykyisiäkin konesaleja päivittämällä.

Lisäksi tulevaisuudessa ei ole näkyvissä tarvetta voimakkaalle kapasiteetinlisäykselle, sillä suuret kaistarohmut - eli videokuva ja musiikki löytyvät jo streamina netistä. Yleisessä tiedossa ei ole tällä hetkellä mitään mikä veisi enemmän tilaa sekuntia kohti kuin HD-kuva, joten voimakasta kaistantarpeenkasvua ei ole tiedossa. Pekan maalaama pelko siitä että sinun ja minun mielipiteet tukkisivat internetin on puhdasta roskaa, sillä noin 50 kb:n blogitekstejä mahtuu yhteen 36 GB:n eli 36 000 000 kb:n HD-elokuvaan noin 720 000 kpl, eli aika liuta. Toistan, kymmenen HD-elokuvan vaatimaan tilaan voisi jokainen suomalainen vauvasta vaariin kirjoittaa oman blogitekstinsä. Jokainen voi laskea kuinka monta HD-elokuvaa esim torrent-verkoissa liikkuu.

Kaistantarvetta vähentävät myös Internetin ”päälle” kasatut vertaisverkot joita nykyisellään vasta opetellaan käyttämään. Tietääkö Pekka syyn sille, miksi tällaista vertaisverkkoa on niin vaikea (lähes mahdoton) kaataa?

”Kun Googlen ja Facebookin kaltaiset systeemit kaatuilevat ja takkuavat, niin yksinkertaiseksi totuudeksi jää (nähty viime päivinä) että on nopeampaa ajaa kioskille viiden kilometrin päähän ja ostaa lehti kuin odottaa verkkolehden sivun latautumista.”

Joko menet nettiin rikkinäisellä modeemilla tai sitten rikot tosi pahasti nopeusrajoituksia. Kokeile Bingiä, Yahoota, Altavistaa tai sitten LinkedIniä tai ehkä jopa Isvestijaa (HS), Turun Sanomia…

”Myös radio informaation välittäjänä hakkaa luotettavuudessa tämän huojuvan netin.”

Käsi pystyyn se, joka sai kuulla netin huojumisesta jostakin muualta kuin täältä. Tähän mennessä jokainen Internetin kaatumista ennustanut on ollut väärässä (miten voisikaan olla mitenkään muuten?), mutta nyt MEIDÄN PEKKA ON OIKEASSA! :-D

”Netti ei todellakaan ole rajaton. Se on kuin suunnaton kirjavarasto, johon on heitelty sikin sokin kaikki maailmassa koskaan kirjoitettu ja sanottu, ilman minkäänlaista arkistointijärjestelmää, ja kirjaston lattia alkaa pettää, ja oviaukot ovat aivan liian pieniä.”

Sen vuoksi on tulossa uusia tekniikoita kuten IPv6-protokolla ja uudet servereiden varmennusmenetelmät. Netti ei ole rajaton, mutta sen rajat ovat ihmisen käsityskyvyn tavoittamattomissa.

Toisin kuin Pekka kovasti haluaa, Internet ei tule kaatumaan puhtaasti siitä syystä että se on suunniteltu virheenkorjaavaksi tiedotuskanavaksi. Mikäli se ei hänen pirtaansa sovi, se on toki surku, mutta totuutta ei käy muuttaminen.

”Joudun Dari-anne Suomalaisen lisäksi jälleen kerran bannaamaan tuon ylimielisen ja maanisen nimimerkin Tapio O. Neva. Kun ihminen ei rajojaan tunne, on jonkun ne rajat asetettava.”

Kohta varmaan sensuroit minutkin kun keskustelin näin ikävästi aiheen vierestä (”Kaikki kumartakaa Pekkaa!”). Mutta ikävää että nyt sait näpeillesi pahasti. Hyvä että Pekka asettaa rajat kun me muut (aikuiset ja täysivaltaiset) emme siihen pysty. Todellinen Messias.

Lopuksi:

” Et ole ymmärtänyt sanaakaan blogistani. Etkä näköjään tunne lainkaan internetin teknistä toteutusta. ”

Et tunne muuten Pekka sinäkään. Tämä blogisi paljasti auttamattomasti sen kuinka pihalla olet nettiasioissa etkä ymmärrä edes perusteita. Olen pahoillani, mutta tämä on totuus ja sen voi jokainen netistä mitään ymmärtävä lukea tuosta blogisi alustuksesta.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Viimeksi kun kirjoitin vastaavasta aiheesta, ylläpito poisti sekä minun että Siikalan blogin. Näin saattaa olla tälläkin kertaa, ymmärtäähän sen. Kolmen hutin politiikan vuoksi heikoilla jäillä ollaan joka kerta kun vain mainitsenkin Siikalan.

Olen kuitenkin yrittänyt olla suhteellisen asiallinen kaiken aikaa, vaikka minua kohtaan sitä kohteliaisuutta ei ole suotu.

Jos ylläpito poistaa minut blogistanista sillä perusteella että vaadin perusteluita huonoille heitoille, niin kovin eriarvoista on kohtelu täällä Usarin lakeuksilla ja sitten saa minun puolestani olla.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

VAi NiiN!

Mitähän tästä sanoo riinpiissinmies; päätoiminen
maa- ja myyntijohtaja Pekka von Münchhausen?

Wapaa tyhjäntoimittaja, Harmaasusi™

Lastman (nimimerkki)

Siikala on täydellinen pelle, joka ei tiedä politiikasta hölkäsen pöläytystä.
Nyt Siikala otti avoimennan linjan, eikä poistanut kommentteja enää samaan malliin, kuin ennen.
Luulen kuitenkin, että hänellä oli oma lehmä ojassa, nimittäin hänelle on tärkeää nyt, että kommentteja tulee paljon.Aika suuri osa kommentoijista tyrmäsi Pekan "saavutukset".

Jeppe (nimimerkki)

Älä kiusaa höpsähtänyttä vanhusta. Tiedä vielä mitä se tekee.

frank (nimimerkki)

Pekka-trolli elää huomiosta ja janoaa vain sitä. Älä ruoki trollia, älä klikkaa trolli-linkkejä äläkä missään nimessä levitä niitä!

mattiH (nimimerkki)

# 5.

Komppaan. Ihan vakavasti, Siikala kannattaisi jo jättää rauhaan.

MK (nimimerkki)

Pekka Siikala vastustaa pedofiilien nimien julkistamista. Hän kommentoi Vesa Hackin uudessa blogissa (#23): ”Muistan oikein elävästi millaista oli liikkua Orimattilassa sen jälkeen kun Uuden Suomen kommentoijat ja hiukan muutkin olivat leimanneet minut pedofiiliksi”

Ei ihme, sillä aiemmin Siikala kertoi mielipiteenään Husein Muhammedin blogin kommentissa, että ”jos islamilaiset hyväksyvät 14 vuotiaan vihkimisen aviolittoon, niin se ei ole suuri asia eikä pedofiiliaa.”

Siikala siis hyväksyy pedofilian. Siitä voi ja pitää vetää johtopäätöksiä. Ei Ihme, että Siikala vastustaa pedofiilien nimien julkistamista.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi/142 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMIN HAUDANKAIVAJAT ELÄVÄT JO KESKUUDESSAMME.

2.

Ei tänne jää lopulta muita kuin kielensä karrelle nuoleksinut Siikala ja joku teollisuus-suku.
Mistähän ne senkin nimityksen ovat keksineet?
Tietääköhän ne edes kummin päin mutteria väännetään kiinni?

TÖRKEITÄ UUTISAIHEITA, LUE PÄÄKIRJOITUS:
www.markusreed.julkaisee.fi/83

VIIKKO-LIITE: www.markusreed.julkaisee.fi/82

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pekka Siikala on naurettava pelle, valitettavasti ihan vitun ärsyttävä sellainen.

whiic (nimimerkki)

Siikala on itsestään liikoja luuleva pelle, joka on USarin luetuimpia ihmisiä juuri sen takia, koska ihmiset (minä mukaanlukien) haluavat nähdä mitä typeryyksiä mie laukoo seuraavaksi. Inhottavalta se lukeminen tuntuu, mutta se on kuin katsoisi junaonnettomuutta: vaikka kuinka tiedät, että sen katsominen ei ole hyvästä eikä tee sinua onnelliseksi, et siltikään saa silmiä irti siitä, kun toistat videota jo kolmatta kertaa hidastettuna.

Eiköhän USari tämmöiset kritiikit poista. Siikala on kuitenkin luettu henkilö ja viime kädessä vain lukukerrat merkitsevät mainostulojen kannalta.

Tuli muuten käyttösäännöistä mieleen. Minun blogini poistettiin anonymiteettisäännön rikkomisesta. (Valtaosa artikkeleista löytyy kuitenkin http://whiic.blogspot.com )

Koska kerran sääntöjen rikkomisesta rangaistaan, huomauttaisin, että säännöissä lukee myös seuraavaa:
"Uusi Suomi on kaupallinen verkkosivusto. Blogikirjoitusten yhteydessä näytetään mainoksia samoin kuten koko palvelussa. Mainosten peittäminen tai näkyvyyden estäminen on kiellettyä."

Käyttäessäni Opera-selainta, en näe yhtään niitä mainoksia, mitkä tiedän sivulla kuitenkin olevan, jos käyttäisin Micro$oftin selainta. Eikö sääntöjen tasapuolisen noudattamisen nimissä tulisi selaimen lähettämistä identifikaatiotiedoista jäädyttää käyttäjätilit, joihin on kirjauduttu Opera tai Firefox -selaimilla?

Pidän käsittämättömänä, että näin järjestelmällistä sääntöjen rikkomista suvaitaan Uusi-Suomessa.

whiic (nimimerkki)

korjaus #11:
Mitä typeryyskiä mieS laukoo seuraavaksi. Mutta kyllä siis miekin typeryyksiä osaan laukoa, ei siinä mitään.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ajattelin pitkän kirjoitustauon jälkeen kirjoittaa huvittavimmista henkilöistä US-blogeissa. Siikala on varmaan hauskin: vetää hernettä toistuvasti nenään, estää kommentoinnin, sulkee blogin, avaa sen uudelleen.. Jne.

Muita hauskoja ovat mm. jopa Siikalaakin kovemmin, mutta heikompitasoista persuvihaa kylvävä Pietu. Rainesto ja muu kommunistijengi pitää lisäksi mainita =)

JLin (nimimerkki)

Onhan se Siikalallakin oikeus omaan mielipiteeseen ja hänen mielipiteensä ovat herättäneet myös keskustelua ja rähinää. Suvaitsevaisuus ennen kaikkea, aloitetaan sitten vaikka omista.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 14.

Aivan oikein; oikeus on ja sitä älköön pois otettako.
Eri asia kokonaan onkin ajatustensa ja kirjoitustensa
sisältö, ne kun voi kukin omassa neroudessaan joko
ottaa tai jättää omaan kategoriaansa.

Wapaa tyhjäntoimittaja, Harmaasusi™

Jopas jotain (nimimerkki)

Siikalalle nauraminen on sama asia kuin vammaiselle nauraminen. Sääliä se paremminkin tarvitsee. Myös Siikalan lähiomaisille kannattaa tarjota osanottoa ja voimia.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Pekka Siikala ei toki kannata pedofiliaa. Pekka on vain kaikkea vastaan ja pelkää muslimeja sekä islaminuskoa niin paljon, ettei uskalla antaa muuta kommenttia lapsiavioliitoissa kuin hiljaisen hyväksynnän.

Kun aloitin lukemaan näitä blogeja, niin ajattelin Siikalan olevan harmiton hullu, mutta olinpa väärässä.

Siikalan paras kaveri on Markku Huusko ja siksi se hullu saa täällä kirjoittaa ihan mitä tahansa muista ihmisistä ja aiheuttaa ihan asiallisten blogaajien tilin sulkemisen.

Pekka Siikala saisi normaalissa keskustelussa noin sekunnissa turpaansa ja siksi se rellestää täällä netissä.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

JPH, camoon, täällä on niin monta rööllääjää, että normikuppila keskustelussa tulisi monella nokka kipeäksi.

Mutta se on tämän nettikeskustelujen pelin henki.

Gagarin (nimimerkki)

Suomessa voi erikoisluvalla mennä 16-vuotias naimisiin. Venäjällä puolestaan seksin suojaikäraja on myös tuo mainittu 14-vuotta. Jos jossain maassa 14-vuotias voi mennä naimisiin, niin se on kyseisen maan valinta. Edelleenkin puhutaan joka tapauksessa sukukypsistä yksilöistä.

Siksi en pidä tietynlaisen ymmärtäväisyyden osoittamista juuri tällaista lainsäädäntöä kohtaan osoituksena pedofiliataipumuksesta.

Mainittakoon varmuuden vuoksi kuitenkin, etten itse pidä edes 16-vuotiaita henkisesti sopivina avioliittoon.

Lastman (nimimerkki)

Pekka Siikalan kaksi viimeistä blogia on taas tyhjänjauhamista, nyt hän ei salli kommentointia lainkaan.
Tuuliviiri Siikala on kuin entinen mustalainen, joka vaihtoi hevosta jokapäivä.
Siikalankin mielipiteet vaihtuvat päivittäin erittäin paljon, ei se siinä mielessä ihme ole, kun Siikalakin on entinen hevosmies.
En tiedä tuosta Huuskostakaan, onko hän Siikalan puolesta, hieman kyllä epäilen, et ei hän Pekkaa mitenkään erikoisesti puolusta.
Mun mielestä Huusko on aina ollut mies paikallaan, ei mulla ainakaan ole mitään syytä häntä arvostella mitenkään.
No mä en ole blogeja kirjoittanut, enkä varmaan tule kirjoittamaankaan koskaan.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Huusko kehuu Siikalaa ja jättää vastaamatta asialliin emaileihin, koska ei pysty vastaamaan teoistaan.

Kyllä minä Sami tiedän mikä on pelin henki netissä, mutta voisi se olla silti tasapuolista. Olen jo aikaisemmin maininnut, että Siikala käyttää törkeästi minun nimeäni omissa surkeissa bloggauksissaan syyttäen minua vaikka mistä, mutta sulkee tietysti kommentoinnin. Minulla ei ole mahdollisuutta asiaa oikaista omassa blogissani, kuten muilla. Ja Siikalan takia tilini täällä suljettiin ilman pätevää syytä, siksi pidän Huuskoa Siikalan kaverina.

Siikala on vakavasti häiriintynyt pelkuri.

Toimituksen poiminnat