*

Lisää turhautumista ja yleistä nurinaa Ihan vaan siksi, että älyllinen typeryys pistää niin sanoinkuvaamattomasti v*tuttamaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 27 min 24 s sitten

Nils Torvalds: ”Venäjän talous on tikittävä aikapommi”

14.12.2017 22:47

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r.) uskoo, että Venäjä on suuntaamassa suurkriisiin etenkin taloutensa rakenneongelmien vuoksi.

Torvalds nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin Suomea tulevaisuudessa odottavia haasteita. Yksi niistä on Venäjä.

”Viro pyytää Suomelta sotilaallista apua, mitä teet?” – Näin presidenttiehdokkaat vastasivat Ylellä

14.12.2017 22:01

Mitä tekisit, jos Viro ja muut Baltian maat pyytäisivät Suomelta sotilaallista apua avoimen aseelliseen konfliktiin, jossa ovat vastakkain lännen sotilasliitto Nato ja Venäjä. Tähän kysymykseen joutuivat presidenttiehdokkaat vastaamaan Yleisradion presidenttitentin aluksi.

Ylen uhkaskenaariossa Suomi ei ole Naton jäsen. Apua pyydetään vedoten EU:n Lissabonin sopimuksen keskinäisen avunannon lausekkeeseen ja pyyntö koskee nimenomaan sotilaallista apua.

Päivi Räsänen esitti alkoholilakia pöydälle – laskisi kauppojen rajan 3,5 prosenttiin

14.12.2017 20:42

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) esitti eduskunnan täysistunnossa, että keskustelu alkoholilain uudistuksesta siirrettäisiin pöydälle huomiselle eli perjantaille. Alkuperäinen tarkoitus oli, että keskustelu käydään vielä torstai-iltana ja alkoholiuudistuksesta äänestetään perjantaiaamuna, ja tähän ratkaisuun eduskunta päätyikin äänestyksen jälkeen.

Räsänen vetosi siihen, ettei ollut ehtinyt lukea läpi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä, joka on keskustelun ja äänestyksen pohjana. Hän uskoi, että monen muun tilanne oli sama.

Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat yhteen? Typerä ehdotus vai mahdollisuus?

14.12.2017 20:21

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel väläytti torstaina Moskovassa järjestetyssä jääkiekon tulevaisuuden kehittämiseen keskittyneessä konferenssissa, että Eurooppaan pitäisi rakentaa ylikansallinen jääkiekkoliiga, joka voisi olla vastine NHL:lle. Fasel myös kommentoi, että Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat voisivat yhdistyä. Molemmista maista voisi olla mukana kuusi joukkuetta.

Euroopassa on jo useampi ylikansallinen liiga. Venäjän liiga laajeni Venäjän rajojen ulkopuolelle 2008, kun siitä tuli KHL-liiga. Jokerit liittyi KHL:ään 2014.

Eduskunnalle kovaa kritiikkiä: ”Haluton puuttumaan häirintään”

14.12.2017 19:10

Eduskunnan hallinto on suhtautunut puutteellisesti ja jopa haluttomasti kansanedustajien avustajien ilmoittamiin häirintätapauksiin, katsoo avustajia edustava Avustajat ilman rajoja -verkosto (AIR). Eduskunnan hallintojohtaja torjuu valtaosan syytöksistä.

Pia Jardi: Emme luovu moskeijahankkeesta

14.12.2017 18:21

Helsingin moskeijahankkeen taustaryhmä ei ole luopumassa hankkeesta, sanoo Suomen Muslimiliiton puheenjohtaja ja hankkeen puuhanainen Pia Jardi Uudelle Suomelle.

Jardi ja muu moskeijaryhmä tiedottivat torstaina, että hanke vedetään pois Helsingin kaupunginhallituksen käsittelystä. Hankkeelle oli tulossa maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa lopullinen naula arkkuun kaupunkiympäristön lautakunnan esityksen pohjalta.

Suurmoskeijahankkeen hakemus perutaan – Pia Jardi: ”Harkitsemme tontinvarauskysymystä myöhemmin”

14.12.2017 17:32

Helsingin suurmoskeijahankkeen aktiiviryhmä ilmoittaa vetävänsä hankkeen pois kaupunginhallituksen käsittelystä.

Kaupunginhallituksen oli määrä vahvistaa maanantaina kaupunkiympäristölautakunnan hylkäävä päätös, jossa esitettiin, että hankkeelle ei varata alustavasti tonttia suunnittelun jatkamista varten. Käytännössä lautakunnan esitys tarkoitti sitä, että hankkeen edistämistä ei jatketa ja se kaatuu.

”Kuinka moni uskaltaa vaatia pomolta neuvottelua?” – Sekä SAK että Yrittäjät pettyivät nollatuntiesitykseen

14.12.2017 17:02

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen nollatuntisopimusten pelisäännöistä. Palkansaajajärjestö SAK pettyi esitykseen, hallituspuolueista sen sijaan kiitetään tuloksia. Kesäkuusta 2018 alkaen työnantaja ei saa enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on jatkuva ja kiinteä työvoiman tarve.

Presidentti Sauli Niinistö: Pelkkä paperittoman piilottaminen ei ole vastoin lakia

14.12.2017 12:41

Presidentti Sauli Niinistö ei suoraan tuomitse kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten piilottelua. Asiasta kysyttiin MTV:n presidenttitentissä keskiviikkoiltana. Niinistön mielestä raja menee viranomaisten kyselyssä.

Jarmo Myllys 95-keväästä: "Sellaista ei tapahdu kuin kerran elämässä"

14.12.2017 12:24

Jarmo Myllys torjui Leijonien ykkösmaalivahtina legendaarisena keväänä 1995, kun Suomi voitti MM-kultaa. Maailmanmestaruuden myötä koko Suomi meni sekaisin. Tapahtuma oli niin merkittävä, että 22 vuotta myöhemmin siitä tehtiin elokuva.

Nykyään SaPKon valmennustiimissä toimiva Myllys torjui ammattilaisena parikymmentä vuotta. Ensimmäisen arvokisamitalinsa Myllys voitti jo seitsemän vuotta ennen MM-kultaa. Hän oli mukana olympiahopeaa voittaneessa Leijona-joukkueessa Calgaryssa 1988.

Myllys pitää Calgaryn hopeaa merkittävänä käänteenä suomalaiselle jääkiekolle.

Esitys IV-oluesta laimeni – ”Hyvin, hyvin laaja tuki”

14.12.2017 10:56

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) on tyytyväinen valiokunnan linjaukseen esittää eduskunnalle vahvempien alkoholijuomien säilymistä Alkossa.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on esittänyt nelosoluen vahvuisten, 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien tuomista ruokakauppoihin ja kioskeihin.

–Minä kannatan sitä, että se 4,7 prosenttia säilyy. Siihen oli valiokunnan asiantuntijakuulemisissa hyvin, hyvin laaja tuki sekä perustelut sille, että kansanterveyden kannalta on parasta, että raja säilyy siinä, Haatainen kertoo.

Jääkö IV-olut Alkon hyllyyn? Pekka Puska: Uusi esitys vaikuttaa äänestykseen – ”Meillä on horjuvia”

14.12.2017 10:28

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Pusko uskoo, että valiokunnan tänään valmistunut mietintö alkoholilaista vaikuttaa äänestystulokseen prosenttirajasta.

–Uskon, uskon. Kyllä meillä on horjuvia edustajia, jotka ovat sanoneet haluavansa kuulla, mitä alan asiantuntijat ja mitä valiokunta kaikkien asiantuntijaesitysten jälkeen esittää.

Valiokunta esittää, että kaupoissa myytävien alkoholituotteiden alkoholipitoisuuden enimmäisrajaa ei nostettaisi 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin. Korotus oli hallituksen esitys.

Nyt tuli iso tyrmäys: 5,5%:lle ei valiokunnalta – Tuleeko IV-olut silti ruokakauppoihin?

14.12.2017 10:11

Sosiaali- ja terveysvaliokunta tyrmää alkoholijuomien prosenttirajan noston ruokakaupoissa. Valiokunta esittää, että alkoholijuomien vähittäismyyntiluvan enimmäisprosenttia ei nosteta, vaan se säilytetään 4,7:ssä.

Valiokunta katsoo, että enimmäistilavuusprosentin nosto vaikuttaisi ratkaisevasti alkoholin saatavuuteen ja kulutuksen kasvuun. Koko mietintö julkaistaan myöhemmin tänään. Mietintöön sisältyy 3 vastalausetta.

Sebastian Tynkkysen 300 €:n sakot pysyvät – Korkeimmalta oikeudelta päätös

14.12.2017 09:17

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Sebastian Tynkkysen tuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oulun käräjäoikeus oli tuominnut Tynkkysen 50 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen.

Kunta haluaa seriffin, kun poliisi katoaa – mutta mitä sanoo laki?

14.12.2017 08:57

Enontekiön kunta haluaa paikata kunnan poliisikadon omalla seriffillä, mutta virkamiehen mukaan aikeet ovat ristiriidassa Suomen lain kanssa, kertoo Talouselämä. Enontekiö on menettämässä poliisipartionsa, kun nykyiset partiopoliisit jäävät eläkkeelle.

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen: ”Ei koskaan Natoon”

14.12.2017 07:52

Kansalaisten enemmistö toivoo presidenttiehdokkailta selkeitä kantoja Suomen Nato-jäsenyyteen, ilmeni Alma Median keskiviikkona julkaisemasta kyselystä.

Ainakin yksi ehdokas vastaa huutoon, vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

Sami Kapasen KalPa rajussa nosteessa, HIFK:n putkikin katkaistiin

14.12.2017 00:13

HIFK:n syyskuussa alkanut voittoputki Nordiksella tuli päätökseen KalPan voitettua keskiviikkona 3-2 HIFK hävisi kamppailun jo avauserään, kun nopea ja yritteliäs KalPa karkasi kahden maalin johtoon.

- Haluan onnitella KalPaa. He olivat tänään yritteliäämpiä ja nopeampia kuin me. Intohimo puuttui meiltä tänään. Alussa oli ihan sen näköistä, että tästä tulee vielä peli, mutta 0-1-maalista KalPa sai aika paljon henkeä päälle. He veivät peliä varsinkin ensimmäisessä erässä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

HIFK:lle ei jäänyt mitään seliteltävää keskiviikkoillasta.

Leijonille kauden avaustappio

13.12.2017 22:43

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue koki keskiviikkona kauden avaustappionsa. Tshekki otti Prahan O2-areenalla yli 16 000 katsojan edessä voiton maalein 3-2.

Ensimmäisessä erässä Suomi siirtyi 2-0 -johtoon. Maalin makuun pääsivät Sakari Manninen sekä Joonas Kemppainen, joista molemmat saattavat mahtua Leijonien olympiajoukkueeseen. Kemppaisen maalin syötti Julius Junttila.

Manninen riisti kiekon hienosti tshekkipelaajalta ja karkasi maalintekoon. Hän on ollut tämän kauden EHT-maaotteluissa positiivinen yllättäjä.

”Sinun puolueesi oli silloin hallituksessa” – Vaatimus turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä tyrmättiin MTV:n tentissä

13.12.2017 22:28

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari sekä kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen yhdistivät rivinsä vaatiessaan turvapaikanhakijoiden pysäyttämistä rajoille MTV:n presidentinvaalitentissä. Vaatimus ei saanut tukea muilta ehdokkailta, jotka eivät katso rajoilta käännyttämisen olevan edes mahdollista.

Väyrynen ja Niinistö heti vastakkain tv:ssä: ”En hyväksy”

13.12.2017 20:30

Presidentinvaaleihin viime tipassa mukaan liittynyt konkariehdokas Paavo Väyrynen pääsi heti näiden vaalien ensimmäisen tv-tenttinsä alussa haastamaan jatkokautta hakevan presidentti Sauli Niinistön. MTV:n tentissä olivat alkuun esillä presidentin valtaoikeudet.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat